Nieuws

[ad_1] 📖HOE IK TALENT VOOR HET LEVEN KREEG

Dit is de titel van het boek, geschreven door Rodaan Al Galidi , uitgegeven in 2017.
In 2020 bezocht ik (Lisette le Blanc ) de gelijknamige theatervoorstelling in de Stadsschouwburg Utrecht.
Indrukwekkend en ontroerend. Het verhaal is een ontmoeting met een onbekende wereld, zo schrijft regisseur Floris Van Delft in het programmaboekje. Het boek van Rodaan Al Galidi gaat over het eindeloze wachten in de asielzoekerscentra en werd het boek van de maand bij DWDD. Rodaan Al Galidi, zelf Irakees vluchteling, vroeg in 1998 in Nederland asiel aan en daarmee begint het eindeloze wachten. Het boek is gebaseerd op autobiografische ervaringen. Semmier Karim vlucht uit Irak. Hij vraagt asiel aan in Nederland. Het lange wachten begint in het asielzoekerscentrum, samen met 500 honderd anderen. Intussen bestudeert Semmier het land waarvan hij misschien ooit deel mag uitmaken. Ook al verblijft hij er nu, hij blijft een buitenstaander.
Na het verkrijgen van een verblijfsvergunning blijft integratie moeilijk. Onbekend maakt onbemind. Het is belangrijk om het gevoel te krijgen dat je erbij hoort. Dat hoeft niet zo moeilijk te zijn. Dat kan door samen in gesprek te gaan, een kopje koffie te drinken, een wandelingetje te maken en culturele activiteiten te organiseren zoals een gezamenlijke maaltijd.

Dat willen we graag doen met ons project: Dichterbij Huis.

VluchtelingenWerk Nederland
Vluchtelingenwerk Oost Nederland
VSBfonds

#vluchtelingenwerk
#vsbfonds
#familie
#nieuwleven
#integratie
#wordvrijwilliger
#verbinding
#eenzaamheid
#wedoenditsamen


[ad_2]
Source

Comments are closed.