Wereld Food & music Festival

Zaterdag 31 augustus
Kasteel Neerijnen
gratis entree

12:00 – 21:00

Het grootste en gratis wereldfestival in West Betuwe.
Waar diversiteit in de breedste zin van het woord centraal staat. Een feest waar geproefd kan worden van gerechten uit allerlei landen en culturen. Een podium met een muzikale reis om de wereld. Een West Betuws event waar iedereen welkom is en dat aan jong en oud gezelligheid biedt!

Het Wereld Music & Food Festival op 31 augustus 2024 is op het plein bij Kasteel Neerijnen. Er zijn eettentjes waar mensen uit allerlei landen ter plekke heerlijke gerechten bereiden. Er is ook een podium waar optredens zijn van musici, bands en groepen uit diverse landen. Kortom, een culinaire en muzikale reis om de wereld. Bezoekers zitten aan lange tafels waar ze kunnen genieten van heerlijke wereldse happen en klanken en ondertussen met elkaar in contact komen!

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: van der meijden photography

Muziekprogramma

Van Zuid – en Noord Amerika tot Afrika en van smartlappen tot Arabische en Westerse klanken.

Kortom, een muzikale reis om de wereld!

Line - Up

Podium

12:00 uur                                            START FESTIVAL
12:30 uur                                            OPENING | DANSACT

20:00 – 21:00                                     SLOT ACT

Binnenkort worden de eerste namen beken gemaakt!!! 

 

Entertainment

voor tussendoor ( en voor de kids )

– Knutselhoek KinderCrea
– Henna versiering 

– Grimeuze Ellie van Doorn 

– Spijkkie de ambachtelijk IJscokar

14:30 uur – 14:35 uur: Dansvoorstelling Dansstudio 24 

14:35 uur – 15:00 uur: Dansworkshop Dansstudio 24 voor alle kids

16:00 uur – 16:05 uur: Dansvoorstelling Dansstudio 24 door alle kids

16:05 uur – 16:30 uur: Workshop Djembe spelen voor iedereen

Line-up afgelopen jaar 2023

Kasba

Kasba  | 21:00

Zij brengen een spetterende melting pot van Noord-Afrikaanse en Westerse muziek. Dit, samen met maatschappelijk geëngageerde teksten en een behoorlijke dosis ongein, zorgt ervoor dat stilzitten er niet bij is als deze 8- koppige band zich in beweging zet en het publiek meeneemt naar Noord-Afrikaanse sferen.

Dyar Band | 19:30

Ze staan bekend om hun vertolking van traditionele Arabische muziek met invloeden uit jazz, hiphop en andere oosterse en westerse muziekstijlen. Dyar is het Arabische woord voor “thuis” en zo ziet de band zichzelf ook. “We zien in Dyar een denkbeeldig huis waar mensen zich thuis voelen, waar iedereen welkom is en waar Arabische en Westerse muziek samenleven.”

Primos del Norte  | 15:00

Ze staan voor flamenco van hoge kwaliteit. Hun optredens worden niet alleen gekenmerkt door de subtiliteit van de muziek en de explosieve ritmische expressie, maar ook door de prachtige stem van Erminia, die het publiek telkens weer weet te raken.

Fuente del Ritmo | 18:00

Fuente del Ritmo betekent “Bron van Ritme“.

Latin Rock, waarbij stilstaan geen optie is. Zuid Amerikaanse en Afrikaanse ritmes op conga’s, timbales, bongo’s en allerlei kleine percussie-instrumenten smelten samen met stevige rock beats op drums. 

De Comparsa Sabor Dominicano | 14:00

De openingsact! De Comparsa Sabor Dominicano en Holanda viert de oorsprong van hun folklore en haar magie in een opzwepende dansvoorstelling. Ze zullen het publiek erbij betrekken. Dus trek je dansschoenen maar vast aan.

Brisa Latina | 16:30

Brisa Latina is een bijzonder sfeervolle formatie. Door de combinatie van de Paraguyaanse harp met de semi-akoestische gitaar en contrabas krijgt het Latijns-Amerikaanse repertoire een warme klank. Deze formatie staat garant voor een gezellige, feestelijke sfeer.

Wereldse Keukens

 

De hele dag worden gerechten uit diverse keukens, vers bereid en aangeboden. Proef de diversiteit van de wereldkeuken!

Latijns- Amerikaanse keuken

El Hobby de Dona Ana is een Latijns- Amerikaanse catering met als doel de Latijns- Amerikaanse keuken verder te introduceren in Nederland. Zij bereid heerlijke maaltijden waarbij ze diverse smaken combineert om zo haar gasten de Latijns- Amerikaanse keuken te laten proeven.

Syrische keuken

In Syrië worden erg veel verse producten gebruikt. Hierdoor is de Syrische keuken gezond en divers. Men kan denken aan vruchten, groente, noten en vlees. Vaak worden er verschillende kruiden en specerijen gebruikt bij de gerechten.

OPEN PLEK...!

Wil jij ook jouw culturele keuken presenteren op ons festival. Je bent van harte welkom want er is nog plek. Stuur ons een mailtje of bel naar 06 21904956 voor meer informatie

Eritrese Foodtruck

Selam en Yonas, Eritrees stel uit Meteren staat voor het eerst met hun eigen Eritrese foodtruck op ons festival. Alles vers bereid en volgens traditionele recepten.

EN koffie is een essentieel onderdeel van de Eritrese cultuur. Dit jaar uiteraard ook weer te krijgen van onze Letish.

Indonesische keuken

Eten is voor de Indonesische cultuur een bron van verbinding en vreugde. Is er een evenement? Samen koken en samen eten daar draait het om! Zo ook voor Budi en Aep zijn jeugdvrienden uit Bandung, I N D O N E S I E. Beide zijn ze voor de liefde in Nederland terechtgekomen. Samen verzorgen ze dan heerlijke Indische hapjes.

 

 

Extra info

Nog een paar belangrijke mededelingen

Gratis Toegang

Eten & Drinken niet gratis

Ons festival is gratis toegankelijk maar alleen de zon gaat voor niks op. Dus voor de drankjes en gerechten moet worden betaald en het is ook niet toegestaan om dit zelf mee te nemen.

Parkeermogelijkheden

Het terrein is goed bereikbaar met de fiets en per auto.

Er is ruim parkeergelegenheid. Zowel bij het Stroomhuis als aan de zijkant van de van Pallandtweg. Onze verkeersregelaars wijzen u de weg.

Bent u met de fiets, dan kan geparkeerd worden bij de kerk.

Rolstoel Toegankelijk

Er zijn geen drempels aanwezig op het plein van Kasteel Neerijnen. 

Een hulphond is welkom.

Invalide toilet is aanwezig. U kunt parkeren op ons VIP terrein wat 100 meter van het plein ligt. 

Video en Foto registratie

Fotografen en videografen zijn aanwezig

Er zullen opnames gemaakt worden. Onze videografen en fotografen zullen de impressie van het festival vastleggen. Dat betekent dat ze ook de bezoekers zullen vastleggen. Heeft u hier bezwaar tegen laat het hen weten en dan zullen ze daar zeker rekening mee houden. 

Voor vragen kunt u altijd mailen naar info@dichterbijhuis-westbetuwe.nl

SAB Profiel
Oranje Fonds
Gomez Productions
Gemeente West Betuwe
VSB Fonds